L’escola participa des de fa anys en el Projecte Buchenwald, projecte que va néixer a Vilanova i la Geltrú i que engloba a instituts de tot Catalunya i a diverses entitats com ara l’Amical Mathausen. La idea del projecte es treballar en la prevenció del feixisme i en la recuperació de la memòria històrica, fent partíceps als joves del seu propi aprenentatge.

En el marc d’aquest projecte i dins l’àrea de Ciències Socials fem, des de fa 3 anys, la “Ruta de l’exili”, ruta per resseguir els camins de l’exili que van haver de fer molts dels republicans que fugien de la Guerra Civil Espanyola. Volem que els alumnes visquin la història d’aprop, que es passegin pels escenaris del que expliquem a l’escola, que siguin ells els protagonistes de la història i que puguin entendre molt millor els fets del passat i aprendre’n pel futur.

Aquest any la sortida l’hem fet el 6 i el 7 de febrer i 45 alumnes de 4t d’ESO hem pogut visitar la Mina Canta, La Vajol, el Coll del Lli, el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera, la platja d’Argelers, la casa-museu de la Maternitat d’Elna i el Memorial del Camp de Rivesaltes.

Han estat dos dies molt emotius i enriquidors per a tots els participants.