CARÀCTER PROPI

L’escola El Cim neix el 1996 per a donar resposta a nous reptes educatius. És fruit de la fusió de dues escoles centenàries de Vilanova i la Geltrú, La Immaculada i La Miraculosa.

Som una escola DIVERSA I OBERTA: acollim les diversitats culturals, funcionals, lingüístiques. Busquem la inclusivitat en tots els àmbits possibles i totes les activitats que fem. Acompanyament personalitzat per créixer junts en les diversitats.

Som una escola ARRELADA I COMPROMESA amb la nostra ciutat. Volem ser una escola sostenible per contribuir a la sostenibilitat del planeta. Estem compromesos amb la llengua i la cultura catalanes i amb el teixit associatiu de Vilanova.

Som una escola que educa en els valors de l’HUMANISME CRISTIÀ: l’amor, la pau, la solidaritat, l’esperit crític, la justícia, el respecte, l’honestedat. La formació que volem en qualitat humana inclou el vessant espiritual, des d’una inspiració cristiana i oberta a altres sensibilitats.

A El Cim oferim dues línies de I3 a 4t d’ESO amb una SIEI a Primària i una a Secundària. Afavorim el creixement i maduració dels alumnes en totes les seves dimensions:

Els ajudem a descobrir i potenciar les seves capacitats físiques, intel·lectuals i afectives, i a acceptar i superar les seves limitacions. Donem una gran importància a la creativitat.

Eduquem la seva dimensió social i promovem la inserció en el món de forma responsable i constructiva.

Potenciem la dimensió ètica i espiritual de la persona, capaç de gestionar les seves emocions i expressar els seus sentiments.

Adoptem una metodologia personalitzada, oberta i flexible i projectem l’educació més enllà de l’escola.

Els acompanyem per tal que siguin emprenedors, constructors del seu propi saber i que adquireixin autonomia personal. Treballem l’autoexigència i la cultura de l’esforç.

Promovem la convivència, les relacions de cooperació entre els companys i el treball en equip, entenent que tots som diferents i que en la diversitat trobem la riquesa.