La VI trobada estatal de la Conferència Tinguem Cura del Planeta (CONFINT) s’ha celebrat a Dílar (Granada) del 15 al 18 d’octubre, enguany sota el lema “Enrédate por el clima”. Aquesta edició ha reunit 75 joves provinents d’11 xarxes escolars d’arreu de l’Estat, més uns 45 docents i tècnics de medi ambient.

En aquesta trobada hi ha participat la Judit Moguel, alumna de la nostra escola. Ella va ser una de les 11 representants catalanes escollida per votació entre el centenar d’alumnes participants de tot Catalunya a la X CONFINT catalana, que es va celebrar el mes d’abril al Prat de Llobregat, organitzada per la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). 


Durant les jornades, la Judit va presentar el projecte “Salvem l’Ortoll” que des de l’escola El Cim s’està duent a terme en col·laboració amb l’associació Garraf Coopera,
per engegar accions a favor de la conservació de la biodiversitat de l’espai natural de l’Ortoll, dins el terme municipal de Vilanova i la Geltrú. El projecte va tenir molt bona acollida.


La Conferència Tinguem cura del planeta, l’anomenada CONFINT,  té com a objectiu donar la veu als més joves en la defensa de la cura del planeta. A l’escola hem participat a les conferències catalanes i estatals des que es va iniciar el projecte a Catalunya l’any 2011. Aquestes trobades serveixen per compartir experiències i explicar les accions realitzades o futures de cada escola, accions per fer front als reptes mediambientals i socioambientals com és el cas de l’emergència climàtica. D’aquesta manera, s’aconsegueix fer xarxa i construir sinergies entre projectes de diferents escoles, fent èmfasi en l’esperit del projecte CONFINT, que diu: “Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?”