Coincidint amb la celebració de la festa de Sant Vicenç de Paül, copatró de l’escola, hem buscant i compartit el testimoniatge de la Clara Soler, alumna de El Cim del 1998 al 2012, que ha estat prop d’un any i mig fent voluntariat a Cambodja.

Sant Vicenç de Paül va ser una persona que el seu temps, al segle XVII, va saber veure les necessitats que hi havia a França i posar-se al costat dels més desafavorits. Per això es va ajudar d’un grup de persones amb qui fundà les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, l’ordre religiosa que va educar en l’escola La Miraculosa, que actualment, i des de fa 25 anys conforma l’escola El Cim

La Clara, veient les necessitats dels seus temps va anar en un orfenat d’una zona rural de Cambodja que acull molts infants i joves víctimes de les mines antipersona que van quedar instal·lades al país després de la guerra dels anys 60. Ens va explicar què feia allà i com es preguntava sovint perquè ho feia. Va ser molt interessant i segur que va obrir la porta a d’altres alumnes a fer una tasca d’aquest tipus en un futur.