La setmana del 24 al 28 de gener, a l’escola, celebrem la Setmana de la Solidaritat fent-la coincidir amb la diada del dia 27 en que les Missioneres de la Immaculada Concepció (MIC), fundadores de l’escola, van anar per primera vegada a l’Àfrica.

Un dels projectes que vol tirar endavant aquest any la fundació Signos Solidarios, l’ONG de les MIC, és: el cooperativisme i la solidaritat com a resposta per a millorar la qualitat de vida a Veneçuela (Caracas, Barquisimeto i Sant Félix). Es vol crear una cooperativa de serveis essencials múltiples per poder abastir-se d’una manera autònoma en el consum intern. L’objectiu és aprendre a elaborar productes higiènics de manera artesanal per poder abastir a les famílies.

Aquí teniu una petita presentació del projecte de Veneçuela en el que participarem (clica sobre la imatge per a veure la presentació):

ok-seguimos-caminando-y-compartiendo-2

Un altre dels projectes en què treballen, i del qual se’n farà difusió a l’ESO, és “Aturem els abusos sexuals infantils i també de les dones” a Mèxic. El seu objectiu és prevenir i atendre la violència sexual des de la perspectiva psicosocial, jurídica i a través de l’expressió artística, promoure els Drets de les dones i les nenes per fomentar una cultura de pau i de vida digna.

MIC-campanya Mèxic

El divendres 28 farem un esmorzar solidari a l’ESO i un berenar solidari a Infantil i Primària, de pa amb xocolata de comerç just, ambdós per recaptar fons per als projectes abans esmentats. Demanem la vostra col·laboració aportant monedes d’1€ o 2€ que els alumnes podran dur a l’escola durant la setmana. 

Us convidem a navegar per la web de les MIC per veure totes les seves accions.