Del 22 al 26 de gener, hem celebrat a l’escola la Setmana de la Solidaritat, coincidint que el 27 de gener de 1885, les MIC (Missioneres de la Immaculada Concepció), van arribar per primera vegada a Guinea Equatorial, a l’Àfrica. Ha estat un bon moment per reflexionar sobre quina és la tasca que fa actualment aquesta congregació (una de les dues que van fundar l’escola El Cim), i també veure les desigualtats que hi ha al nostre món i que encara cal conèixer i combatre.

Per treballar el tema de les MIC hem convidat quatre testimoniatges per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, que ens han aprofundit els camps es treballen dins l’ordre, que són l’educació, la sanitat i la promoció de la dona.

La Micaela Bonet i la Maria Àngels Llopart ens han parlat de la realitat de la dona africana avui, ja que elles han estat durant molts anys a Libèria, Guinea i Togo. També ens han presentat el projecte de promoció de la dóna de Mèxic, a Kalli Luz Marina, on una germana va ser assassinada per defensar els drets de les dones. Ens ho ha explicat la Mari Paz de Lama, que va estar allà.

La Josefina Ramos i l’Encarna Luna ens han explicat el que està fent la seva comunitat a Ciutat Meridiana, en un dels barris de Nou Barris amb més desnonaments i problemes socials, on estan en les assemblees de veïns i protegint els més febles. També hem vist el projecte de Saó Prat, un centre de El Prat de Llobregat on es fa educació no formal per a joves en risc d’exclusió social, que presenten perfils de molta vulnerabilitat.

Ha estat molt interessant conèixer-ho de primera mà, i després a les classes hem fet una posada en comú, cadascú d’alguna de les xerrades en que ha participat. Moltes gràcies a totes les testimonis per dedicar-nos el seu temps i la seva experiència.

set-soli-text-3 set-soli-text-2

set-soli-text-1