Coincidint amb el 27 de gener, en què es commemora l’arribada de les Missioneres de la Immaculada Concepció (MIC) a l’Àfrica, celebrem la Setmana de la Solidaritat.

Les MIC van ser fundades a Mataró el 1850 per la religiosa Alfonsa Cavin, i des d’allà van anar fent fundacions arreu dedicades a l’ensenyament i a la sanitat. Primer per Catalunya, a Vilanova i la Geltrú el 1857 van fundar l’escola Immaculada Concepció i també van estar a l’hospital Sant Antoni Abat, després per la resta d’Espanya. 

El 1885 els van demanar fundar més enllà, i van crear la primera escola a Malabo, capital de la Guinea Equatorial, on van arribar el 27 de gener, i és el que commemorem durant la Setmana de la Solidaritat. Al llarg dels anys han anat creant comunitats arreu per Àfrica (Togo, R.D. del Congo, Camerun, Ghana i Liberia) i Amèrica (Argentina, Paraguai, Bolívia, Mèxic, Colòmbia i Veneçuela). 

Les MIC també han creat una ONG, la fundació Signes Solidaris, que cada any proposa un projecte per tirar endavant entre tota la família MIC. Enguany el projecte és a la RD del Congo, un país, que tot i estar en guerra civil, les MIC hi tenen presència i en la zona més oriental, on no hi ha combats, el 2017 van crear una escola, La Robertana. Des de El Cim hi vam col·laborar, us adjuntem l’enllaç d’aquell moment: Colegio La Robertanna

Aquest curs s’hi volen fer millores, com portar llum i aigua a la instal·lació. Podeu conèixer més de l’escola en aquest enllaç La Robertanna, una escuela diferente

Durant aquesta setmana, doncs, participarem en aquest projecte col·laborant en l’esmorzar (ESO) i el berenar (INF i PRI) solidaris el divendres 27 de gener, en que comptem amb la col·laboració dels supermercats JR.

També col·laborem amb Intermón comprant-los la xocolata de comerç just per aquest esdeveniment, i posant una paradeta de comerç just a l’ESO durant tota la setmana.

A més, la família Ortín García, que ha portat els tres fills a l’escola, va participar l’estiu passat en un projecte de promoció de la dona a una de les comunitat que les MIC tenen a Mèxic, i vindrà a compartir la seva experiència amb els alumnes de l’ESO.

Finalment el diumenge 29 de gener farem la III Cursa Solidària, al parc de Ribes Roges. Els beneficis de la inscripció es destinaran al projecte Tots X Tots que té l’escola per ajudar les famílies de la nostra comunitat que tenen més dificultats.