Coincidint amb la festa de Sant Vicenç de Paül, copatró de l’escola, hem fet una activitat de testimoniatge a 3r i 4t d’ESO.  Han vingut unes noies que fa dos anys van acabar l’ESO a El Cim, a explicar-nos la seva experiència com a voluntàries a Bolívia, un país on han residit durant 5 setmanes aquest estiu. Com elles ens han explicat, van estar en un centre de dia d’un barri bastant gran i problemàtic a Cochabamba. Com que al país hi ha poques escoles, els alumnes es tornen, i alguns van a l’escola al matí i uns altres ocupen els mateixos edificis a la tarda.

L’objectiu d’aquell centre és que els nens i adolescents no entrin en la delinqüència i problemes de substàncies il·legals les hores que no estan a l’escola i que els seus pares estan treballant i no se’n poden fer càrrec. Elles ens han explicat que ajudaven en moltes coses, com cuinar, recollir, jugar amb ells/elles i també organitzar activitats. Residien en una parròquia amb les monges i allà dormien encara que a vegades anaven al centre de la ciutat amb una cosa semblant a un bus que allà li deien trufi. Els nens i les nenes de 6 a 17 anys estaven dividides en  tres grups: les petites i els petits, les mitjanes/-ns, i les grans i els gran. Van haver d’anar a Madrid per fer un petit curs per conscienciar-les una mica del que anaven a viure allà.

Nosaltres creiem que pot ser una molt bona experiència ja que et pots enriquir molt com a persona i et pots posar en la seva pell i veure que ells/-es no tenen tants recursos ni facilitats com nosaltres, es una realitat que molts evitem o intentem ignorar. Creiem que fan falta moltes persones com elles i que s’hauria de donar més visibilitat a aquest tipus de vida.  Coses bàsiques per nosaltres com per exemple la tv, aigua corrent, electricitat… Són luxes dels que ells/es no disposen.