L’escola participa des de 9 anys en el Projecte Buchenwald, projecte que s’engloba en la “Xarxa mai més, xarxa de memòria i prevenció del feixisme” i que ha aquest curs ha complert 10 anys. 

La idea principal del projecte es treballar en la prevenció del feixisme i en la recuperació de la memòria històrica, fent partíceps als joves del seu propi aprenentatge. Aquest és un projecte que va començar sent de ciutat però que al llarg dels anys s’ha anat ampliant i actualment compta amb la participació de molts instituts de tota la comarca i d’altres indrets de Catalunya.

Durant tot aquest curs els alumnes de 4t d’ESO han realitzat diverses activitats per treballar el projecte i aprofundir en la nostra memòria història:

– Creació del “Diari de la guerra civil”.

– Xerrada introductòria de l’Enric Garriga sobre el Projecte Buchenwald, l’Amical de Mauthausen, la deportació als camps nazis i el projecte de Xarxa Mai Més.

– Xerrada sobre l’experiència del Projecte Buchenwald a càrrec dels alumnes de l’INS F. X. Lluch i Rafecas que han viscut l’experiència de visitar un camp de concentració.

– Ruta de l’exili (excursió de dos dies al MUME de La Jonquera, maternitat d’Elna, camp de Rivesaltes, excursió al Coll del Lli). 

– Participació en el Dia Internacional de l’Holocaust (27 de gener).

– Participació en el Dia nacional de les víctimes espanyoles de la deportació i del nazisme (5 de maig).

– Visita al MHC i realització del taller “Viure i morir a la guerra civil espanyola”. 

– Participació en el projecte d’apadrinament de les stolperteine de la ciutat (apadrinant 2 llambordes).

– Participació en la IX Trobada de joves de la Xarxa Mai Més celebrada el 27 d’abril  a Vilanova i la Geltrú.

En aquesta entrada podeu veure la presentació que van fer els alumnes de l’escola a aquesta trobada. Per fer la presentació vam utilitzar escrits dels diaris d’exalumnes de l’escola dels últims 10 anys i el que ara trobeu escrit (dies dels diaris) van ser llegits per diverses alumnes a l’Auditori de la ciutat.

DIARI DE LA GUERRA CIVIL