El 9 i l’11 d’abril, ens han visitat els activistes socials de drets humans, la  Sílvia Berrocal i el Chema Caballero.

El Chema ens va parlar dels nois i noies soldat dins del projecte Ciutat Defensores dels Drets Humans. La Sílvia Berrocal, víctima dels guerrillers de les FARC a Colòmbia, ens va explicar la situació en la qual està el seu país.

Les dues xerrades ens van mostrar una faceta dura de la vida.

El Chema ens va relatar les situacions a les quals s’enfronten actualment molts adolescents a l’Àfrica. Ens va mostrar fotos dels seus projectes al continent africà amb els quals està ajudant a sortir a molts d’aquests adolescent als quals se’ls està vulnerant els drets.

La Sílvia ens va ensenyar també vídeos i  fotografies mentre ens explicava la seva història i la de molts de colombians.Ha començat resumint-nos la situació en la que es trobava la seva família i d’altres veïnes, a causa d’un cop d’estat per part del dictador Gustavo Rojas als anys cinquanta que va recolzar discusions entre els dos partits principals, els conservatius i els lliberals. Aquests van formar guerrilles que afectaren a tot el país.

La família de la Silvia defensava el partit liberal, la qual cosa va ser raó d’un atac dels conservadors cap a ells, específicament al seu fill de 16 anys, a qui van disparar junt amb 34 persones. La Sílvia porta refugiada a Barcelona 5 mesos  gràcies a un sistema de protecció de la Generalitat.

Volem agrair-los per haver tingut la valentia de compartir un dels moments més durs de la seva vida amb nosaltres.  Ens ha commogut a tots escoltar les seves paraules i aprendre la crua realitat que es viu arreu del món. Hem sentit la passió, força i esperança amb la que viuen, i des de 3r i 4t volem desitjar-los el millor i recolzar-los en els seus actes.

CHEMA_1 CHEMA_2text (3)mod