Els alumnes de migdia de Voluntariat, formats per alumnes des de 1r a 4t d’ESO, hem participat en el projecte Re@cciona de  l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest projecte consisteix en realitzar un curtmetratge sobre un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l’ONU. 

El setembre vam escollir l’objectiu número 7 que parla sobre Energia neta i assequible per a tothom, i ens vam informar sobre el tema mitjançant el visionat de diferents curtmetratges i documentals per tal de tenir una mirada crítica cap a la desigualtat en aquest tema. Amb l’ajuda de la Maïa Gardes del Taller de Cinema vam elaborar el guió cinematogràfic, vam repartir els papers, vam triar les localitzacions i vam realitzar la gravació, i el posterior muntatge. 

Amb aquest curtmetratge, anomenat “Falsa promesa”, ens vam adonar de la importància dels ODS i hem buscat la manera per fer més visibles aquestes injustícies que els acompanyen. El fet que els membres del migdia siguem de diferents cursos ens ha permès compartir i interaccionar de forma col·laborativa, aprenent els uns dels altres, adonar-nos de les grans diferències entre els anomenats Primer i Tercer Món, i també riure i passar-nos-ho bé en l’elaboració del curtmetratge fin

Alumnes de Migdia de Voluntariat