Del 23 al 27 de gener, hem celebrat a l’escola la Setmana de la Solidaritat. El divendres al matí els alumnes de l’ESO vam celebrar l’esmorzar solidari, i a la tarda ens vam reunir al pati de l’escola tots i totes les persones d’Infantil i Primària per celebrar i compartir el treball fet a les aules. L’acte es va iniciar amb la lectura del manifest que us reproduïm,  i va acabar menjant el tradicional pa amb xocolata pel qual cadascú havia aportat la voluntat. Entre els dos actes es van recollir 1042,53€ que es destinaran al projecte de reconstrucció de l’escola de Sampaka (Guinea Equatorial). Volem agrair als supermercats JR la seva aportació de pa per aquest acte, i a totes les persones que hi han col·laborat. Moltes gràcies. 

 

Aquí podeu llegir el MANIFEST i a sota veure les fotos:

 

Hola, bona tarda a tots i a totes!

 

Dilluns al matí, ja vau sentir per megafonia des de les classes, que aquesta setmana és la Setmana de la Solidaritat. El proper diumenge 27 de gener es commemora que fa 134 anys que cinc germanes concepcionistes van sortir de Catalunya, i més concretament de Mataró, per anar a l’Àfrica, a Guinea Equatorial.

 

Així va començar tot i des de llavors, i amb l’esperit d’Alfonsa Cavín, la seva fundadora, estan a escoles, hospitals, residències, orfenats… sempre fent el bé a qui més ho necessita.

 

Durant aquesta setmana, heu parlat de la necessitat d’ajudar a l’escola Alfonsa Cavín de Sampaka, a Guinea, per reconstruir el que es va cremar aquest estiu.

 

Els diners que avui recollim, junt amb els de la Cursa Solidària de diumenge, seran per fer realitat aquest projecte.

 

Seguint el lema d’aquest any: MIRA, TOCA, ESCOLTA, TASTA, OLORA, SENT i VIU, ens solidaritzem amb els migrants des dels cinc sentits. Fins ara, les missioneres han sortit a fora a donar resposta, a ajudar. En canvi ara acollim els qui venen de fora. Heu pensat mai com se senten en ser acollits? Com us sentiríeu vosaltres si fóssiu els que marxeu del país? Què trobaríeu a faltar al mirar? I a l’escoltar? I al tastar? I al tocar? I al viure en un altre lloc?

 

Preguem doncs per Guinea i pel nostre món, pels països i totes aquelles situacions que fan que, encara avui, moltes persones no puguin viure amb dignitat.

 

Gràcies a tots vosaltres i a totes les famílies!

 

Que la nostra solidaritat els arribi i puguin reconstruir la seva vida

 

 

bere 1 bere 2 bere 3 bere 4