L’edifici de l’ESO està ubicat a la plaça dels Cotxes, 3, en un edifici històric, la Casa Junqué que fou construïda el 1868 “l’indiano” Ramon Junqué i Escofet, segons projecte del mestre d’obres Josep Salvany. L’any 1892 passà a mans de les Germanes de la Puríssima Concepció, que la van reformar interiorment per instal·lar el col·legi  Immaculada Concepció, que l’any 1996 es fusiona amb la Miraculosa, naixent l’actual ESCOLA EL CIM de Vilanova i la Geltrú.

La façana principal d’aquest edifici forma part del catàleg del patrimoni històrico-artístic i natural de Vilanova i la Geltrú, aprovat el març de 1987. La façana és un rellevant element de l’arquitectura neoclàssica vilanovina, construïda amb pedra calcària del Garraf i paraments estucats, i que no s’ha restaurat des que es van donar per acabades les obres de la seva construcció l’any 1968, fa més de 150 anys.

El projecte de rehabilitació planteja la neteja i la recuperació dels materials que amb el temps s’han degradat i que necessiten la seva reparació, restablint i recuperant els mateixos materials que es van utilitzar en la seva construcció. La superfície de restauració que és preveu és d’uns 379 m2.  Es vol portar a terme entre els mesos de juny i agost del present any 2019.

Per fer-ho efectiu s’ha fet el muntatge d’una bastida de 21 metres d’ample per 18 metres d’alçada, uns 380 m2 en total, coberta per una lona protectora per evitar que caiguin objectes i brutícia a la plaça.

Esperem que al setembre ja estigui tot enllestit i puguem gaudir de la vista d’aquest edifici preciòs renovat. Més endavant ens haurem de plantejar la façana del carrer Santa Eulàlia!!