Els nens i nenes de 5è Bruc d`hivern han redactat aquesta notícia sobre la setmana del medi ambient, en hores de taller d’escriptura. 
 
Ho han fet seguint models de notícies: titular, subtitulars, imatge, peu d’imatge….
 
Aquí teniu el resultat:
 

REALITZEM, A PRIMÀRIA, ACTIVITATS PER CELEBRAR LA SETMANA DEL MEDI AMBIENT, DEL 5 AL 9 DE NOVEMBRE.

TOTS VOLEM INTENTAR REDUIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI PERQUÈ ENS HEM ADONAT DE ELS RECURSOS QUE AQUEST MALGASTA.

sdr

5è Bruc d’hivern.                                                                               Desembre 2018

         Nen de 5è aturant a un altre que volia malbaratar aliment.                                                                                       Foto: Abril Quesada

 

Els/Les alumnes del Cicle Inicial,Mitjà i Superior han après una cançó sobre el reciclatge a les classes de música, amb la Marta Tous i la Judit Llaó. Aquesta cançó la van crear, l’any passat, els alumnes de 6é de diferents escoles de Vilanova. Parla sobre el reciclatge.    

Els delegats verds de totes les escoles verdes de Vilanova, per la Fira de novembre,  van anar a la plaça 1 d’Octubre a signar el compromís del curs.  Al finalitzar l’acte també van cantar aquesta cançó convertida en himne del medi ambient de la comarca.

 

Els mateixos nens i nenes, han visualitzat dos petits reportatges on s’explicava que si l’aliment venia de més lluny té dos problemes: Es fa malbé pel camí i es llença i el preu del gasoil també incrementa el cost de l’aliment.

 

 A cicle mitjà van reutilitzar materials per fer manualitats a l’hora de plàstica amb el Xavier i l’Esther. Per elaborar els ninots inventats, van utilitzar pots de detergent, paper de diari, cola i pintura. Es van adonar que poden sortir coses molt boniques sense haver de comprar material nou i que aquesta és una bona manera de tenir cura del medi ambient.

 

Ens hem adonat que la nostra societat malbarata molt aliment, la qual cosa malgasta molts recursos. Per això els més petits s’han compromès a no llençar menjar guardant l’esmorzar o berenar que els sobri o no demanar excessiva quantitat al menjador. Per la seva banda, els més grans, com que portem tres anys treballant sobre el malbaratament alimentari, ens hem proposat fer una campanya publicitària per difondre informació sobre aquest fet a tota la ciutat de Vilanova i la Geltrú.