El concurs

Fa uns anys que a l’escola participem al concurs Puja al tren que la Xarxa de biblioteques de Vilanova posa en marxa junt amb les biblioteques del Garraf i l’Alt Penedès. Aquest concurs va sorgir l’any 2016 per fomentar la lectura en els alumnes de 4t a 6è de primària.

Els participants tenen un gran ventall de llibres per escollir recollits en 5 temàtiques: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada una d’aquestes està representada per una línia de tren d’un color diferent, símbol del viatge que farà l’infant a través de les històries llegides. Cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre.

Exemples de recorreguts literaris de dos anys diferents

Han de seleccionar quina lectura els crida l’atenció, agafar el llibre en préstec a les biblioteques i començar a gaudir! Un cop llegit, els bibliotecaris els fan contestar un enigma relacionat amb la història i llavors ja poden escollir el següent. Han d’haver-ne llegit un mínim de tres durant els 5 mesos que dura el concurs per participar al sorteig de diversos premis. Finalment, tots reben un diploma viatger.

Estem molt contents perquè aquest any hem guanyat el premi a l’escola amb més participants!

Recollida del diploma d’enguany

Trobada de participants

Per parlar de com ha anat el concurs d’enguany, ens hem reunit la majoria dels alumnes participants i la mestra encarregada de la Biblioteca.

Tots coincideixen a valorar que les lectures escollides els han semblat molt interessants. N’hi ha que han escollit la línia del terror, d’altres han combinat aventures i experiències, un grupet de nenes s’han centrat en la línia de l’humor i les més grans diuen que han agafat algun llibre de cada línia.

Quins llibres us han agradat més i recomanaríeu?

El Magí comenta que El misteri del paper de vàter volador al principi li va costar, però després era xulo perquè t’anava deixant amb la intriga a cada pàgina que llegies. Ràpidament, la resta de companys se sumen a corroborar aquest fet, tots els que l’han llegit opinen el mateix.

La Gal·la explica que li han agradat els diferents còmics que ha llegit, com el de Sonríe. La Marjan se suma a la recomanació afegint L’home gos.

Gelsomino al país dels mentiders és el que recomana el Biel.

Les alumnes de 6è diuen que els hi ha agradat molt Tancats a l’Scape Room: “T’imaginaves els enigmes que es plantejaven i els anaves intentant resoldre abans de passar la pàgina”.

Finalment, diversos alumnes coincideixen a dir que els seus germans petits, veient-los llegir, han verbalitzat les ganes de participar-hi també i ja esperen l’edició de l’any vinent amb candeletes!