Primer trimestre. Curs 2022-2023

A principi de curs vam veure que a alguns nens i nenes de la classe els havia caigut alguna dent. El ratolí Pérez o els angelets havien passat per casa a deixar un regalet a canvi de la dent caiguda. Aquest va ser el punt de partida d’un projecte que va tenir com a primera activitat la decoració de la porta de la classe amb dibuixos d’animals mostrant les seves dents.

Al llarg del projecte hem observat que els animals tenen diferents dentadures en funció de la seva alimentació. Els hem classificat de la següent manera: carnívors terrestres, carnívors marins, herbívors, rosegadors i omnívors. També hem vist que els humans som omnívors perquè mengem de tot. A partir d’aquí hem tractat aspectes com la higiene bucal, les càries, hem vist per què cauen les dents… finalment hem investigat quins personatges màgics són els encarregats de recollir les dents que cauen als nens i les nenes d’arreu del món (el ratolí Pérez, Bonne petite soures, Fatina i Topino, Maritxu Teilatukoa, Tooth Fairy, Zahnfee, l’esquilu de los dientis o l’angelet de les dents). Com és habitual en el tarannà inclusiu del nostre dia a dia, vam treballar el conte del Ratolí Pérez en la llengua de signes catalana.

Finalment, com a tasca del Classroom, hem jugat a un joc Genially de preguntes i respostes per mostrar allò que hem après al llarg del projecte: el joc de la ruleta de les dents.

Us animeu a jugar-hi vosaltres també?