A principi de curs vam fer una sortida caminant de Vilanova fins a Ribes. Els objectius d’aquesta sortida eren passar un bon dia tots plegats i aprofitar l’excursió per conèixer la vegetació de la nostra comarca. 

Durant la caminada vam anar observant les plantes que ens anàvem trobant i les intentàvem reconèixer. La majoria de nosaltres coneixia molt poques plantes i arbres que ens trobàvem pel bosc i vorals dels camins! 

Entre tots vam recollir un exemplar de cada planta per poder fer un herbari entre les dues classes. També ens ho vam passar molt bé, perquè les mestres ens van ensenyar a collir espàrrecs! La majoria de nosaltres no ho havíem fet mai! Vam comentar que era estrany trobar espàrrecs a finals de setembre, ja que acostumen a aparèixer a principis de la primavera. Deu ser un exemple més del canvi climàtic que estem vivint.

Una vegada a l’escola, durant el primer trimestre, hem  investigat el món de les plantes per tal de conèixer una mica més sobre les seves parts, com es reprodueixen, com s’alimenten, quins parts tenen, com es relacionen…

Quan hem acabat la nostra investigació, hem fet un mural amb les plantes  que vam recollir durant l’excursió i que vam premsar posteriorment i aquest herbari l’hem penjat al nostre passadís per a què les altres nenes i nens de l’escola el puguin venir a veure.

Després, aprofitant el taller d’escriptura hem après com s’ha de fer una descripció científica d’una planta i  hem elaborat un herbari virtual per a què tothom que estigui interessat en conèixer una mica més sobre la vegetació de la nostra comarca ho pugui fer.


Esperem que aprengueu molt a partir de la nostra feina.

HERBARI DEL GARRAF