Aquest any 2021 els nens i nenes de 5è hem preparat unes eleccions. 4t i 6è hi han participat aportant els seus vots.

Cadascú ha format part d’un grup que ha creat diferents partits polítics. Cada partit polític va elaborar el seu programa electoral amb propostes diferents agrupades en 5 àmbits: cultura, esports, ciutat, medi ambient i educació. Un cop vam tenir fetes les nostres propostes, vam fer un míting per videotrucada amb els nens i nenes de 4t i 6è, presentant els nostres programes.

Tot seguit vam constituir les meses electorals on cadascú feia un càrrec: 1 president/a, 1 secretari/a i 2 vocals. Teníem dues meses per classe que vam organitzar alfabèticament. A la primera mesa votaven els nens i nenes que el seu cognom comença de la A a la L i a la segona mesa, de la M a la Z. 

Per prendre totes les mesures de seguretat antiCovid, les vam realitzar al pati, vam conservar els grups bombolla, fent que baixessin classe per classe en horaris diferents. Cada 5è tenia una classe de 4t i una classe de 6è que hi venien a votar.

Un cop ja teníem tots els vots, els vam dur a la classe per a fer el recompte. A 5è Calabruixa ha guanyat en vots el partit Estimem Vilanova i, a 5è Bruc d’Hivern, ha guanyat el Partit Democràtic el Cim Vilanova. Tot i això,  encara no hem declarat qui governarà, perquè cal tenir en compte els escons que li toquen a cadascú i el mínim per assolir la majoria absoluta. Comencem el procés dels pactes.