Aquest trimestre hem comprovat que la majoria dels nostres avis i àvies no van néixer aquí al Garraf. Una petita minoria són de Catalunya i la resta, són d’altres comunitats i fins i tot d’altres països, com el Marroc, Itälia, Anglaterra i Bangladesh.

Hem investigat de quins pobles eren i on es trobem aquests pobles i a l’hora hem anat coneixent la distribució d’Espanya i la seva geografia.

A més a més hem conegut els motius que van fer que els nostres familiars vinguessin a viure a Catalunya.

Per poder saber més de la seva vida quan tenien la nostra edat, els hem convidat a venir a l’escola.

Abans, per equips, hem preparat un seguit de preguntes que els hi volíem fer per conèixer més com era la seva vida a casa, a l’escola, què feien en el seu temps lliure… 

També hem preparat una petita exposició d’objectes i llibres d’aquells temps.

Ens han acompanyat els avis de la Daniela, l’Aran i Ariadna i les àvies de la Marjan, la Paula, la Joana i el Guiu.

 Amb molt de gust ens han respost a totes les nostres preguntes que portàvem preparades i d’altres que han anat sortint al llarg de la trobada.

Ha estat una tarda molt agradable que ens ha ajudat a acabar d’entendre, també, el que estem treballant a l’àrea d’Educació en Valors Cívics i Ètics. L’època en què les persones ens toca viure influeix molt en com arribem a ser, els nostres gustos, la manera de veure la vida, com ens veiem i com ens veuen. 

Gràcies a les famílies per compartir la vostra història amb nosaltres.