Els alumnes d’ ESO del grup d’A21 dels migdies al Cim van presentar-nos el Marcel Bioterra als més petits i amb una representació dinàmica ens van motivar a treballar el nou projecte dins la temàtica del consum responsable i sostenible.

El títol del nou projecte triennal és   “ETS EL QUE CONSUMEIXES: CANVIA ELS TEUS HÀBITS!

Es vol comunicar a tota la comunitat educativa les idees principals:

1) que el ritme de consum creixent (convulsiu) mundial és insostenible a nivell de recursos i de generació de residus,

2) que és bàsic que siguem responsables a l’hora de triar què comprem i prenguem consciència del que ha suposat la producció dels productes que comprem en termes de cost d’energia, materials i recursos humans.

3) que els hàbits de consum personals i col·lectius tenen molta importància i també que cal reclamar polítiques climàtiques responsables d’empreses, governs,…

Aquest tema està connectat amb els continguts del projecte anterior, sobre el malbaratament alimentari, però amplia els objectius i possibles accions al consum en general. La tria del tema respon a inquietuds que hem percebut dels i les alumnes envers l’ impacte i capacitat d’acció que podem tenir per adreçar problemes globals com ara la destrucció dels recursos o el canvi climàtic.

Essent un tema sobre el qual es poden prendre compromisos personals, ens sembla una bona manera de lligar les veus mundials emergents que alerten de les crisis ambientals amb el nostre dia a dia.

[ngg src=”galleries” ids=”175″ display=”basic_slideshow” thumbnail_link_text=”Marcel Bioterra 2019″]