La setmana del 22 al 26 de gener vam celebrar la Setmana de la Solidaritat a l’escola.

El tema d’aquest any va ser la manca i l’aprofitament de l’aigua arreu del planeta. Aquest problema que ens afecta molt de prop encara és més greu a països del tercer món on l’aigua és més escassa.

Per conscienciar-nos i conèixer la realitat d’altres llocs, hem treballat el material sobre el tema d’Oxfam-Intermón, i l’exposició: “AIGUA” de Mans Unides, que hem pogut visitar a l’edifici de la plaça dels Cotxes.

A cada etapa hem dut a terme diverses activitats que ens han servit per adonar-nos de la importància que té l’aigua a les nostres vides i reflexionar sobre els nostres hàbits pel que fa a l’ús i com, en altres parts del planeta, la manca d’aigua afecta greument la vida de les persones.

A Primària cada nen/a va pintar unes gotes d’aigua que vam penjar al vestíbul i cada classe va participar en l’elaboració d’un mural amb mans que es recolzaven en una gran gota d’aigua dins del món i amb l’elaboració d’eslògans que ens fan reflexionar com: “L’aigua no cau del cel”, “Cada gota compta”, “I tu, què fas?”…

A Secundària van venir dos testimonis representants de dues ONG que treballen en països subdesenvolupats, el Jordi Minella d’Oxfam-Intermón a 1r i 2n d’ESO i el Carles Anson de Fem Pous a 3r i 4t. Va ser una gran experiència escoltar-los.

Els i les alumnes de 1r i 4t d’ESO han estat fent un projecte sobre la manca d’aigua i la seva problemàtica arreu del món i han participat en el concurs de curtmetratges de Mans Unides. Un dels vídeos presentats ha estat finalista i ha rebut el premi honorífic al “millor missatge”. Aquí podeu veure tots els curtmetratges elaborats:

VÍDEOS de 1r d’ESO

VÍDEOS de 4t d’ESO

I aquest ha estat el vídeo finalista:

També hem recaptat fons per enviar a les ONG que van col·laborar amb nosaltres durant aquesta setmana: hem fet un esmorzar i un berenar solidaris (amb la col·laboració dels supermercats JR) i hem posat una paradeta de comerç just a l’edifici de l’ESO.