Estimades famílies,

El meu nom és Carles Albà, i soc el titular (o gerent) de l’escola El Cim des d’aquest mes de setembre.

Volia donar la benvinguda al curs 2023-2024 a totes les famílies dels nostres alumnes, tant els que ja ens coneixeu d’altres anys com els que veniu a l’escola per primera vegada. A alguns de vosaltres ja us he pogut saludar durant les sessions plenàries d’inauguració del curs dirigides a les famílies.  Però com que sé que no tots heu pogut venir, volia que tothom tingués l’oportunitat d’escoltar aquest missatge de benvinguda.

Us volia dir que a l’escola som més de 70 treballadors, contant mestres, professors i professores, personal de serveis, monitors de menjador, i altres col·laboradors puntuals, i que TOTS hem començat el curs com sempre amb molta il·lusió, amb moltes ganes de fer les coses ben fetes, i de donar la major qualitat de servei possible als vostres fills i filles.

Perquè aquest és el nostre objectiu, la nostra prioritat: la qualitat en l’educació integral dels alumnes, tant pel que fa a donar-los els coneixements necessaris, com pel que fa a FORMAR-LOS, en el sentit més ampli de la paraula: el nostre objectiu és de fet formar BONES PERSONES.

Persones, nens i nenes, nois i noies, que siguin capaços no només de “créixer oberts a un món millor” (com diu el nostre slogan), sinó de ser ells mateixos els transformadors d’aquest món perquè sigui un món millor.

L’educació inclusiva i l’atenció a la diversitat sempre han estat aspectes als quals s’ha donat molta importància a la nostra escola. I això segueix sent el punt central on enfoquem els nostres esforços, perquè el món és així, MOLT DIVERS, i hem d’aprendre a viure-hi i a fer-lo més acceptable per tothom, tinguin la condició que tinguin, tan cultural com religiosa com física com mental com emocional,…

És per això que l’acompanyament personalitzat als alumnes prendrà cada cop més força a l’escola El Cim, i ens plantejarem com podem ser millors encara en aquest aspecte.

Jo, des de la meva recent estrenada posició de titular de l’escola, us puc ben dir que hi posaré tot l’esforç i tot l’empeny, per tal que tots els professionals de l’escola tinguin les millors condicions per donar aquest servei de qualitat. Soc conscient que ells, els nostres mestres, professors i professores, tutors i tutores, el i la cap d’estudis, les directores, el nostre personal de serveis, … són tots els millors experts que tenim en el que fan, en la seva particular àrea de treball.

I per tant els he d’escoltar i he de ser capaç de proporcionar-los, juntament amb el patronat de la Fundació que dirigeix l’escola, totes les eines, tot l’entorn, tota l’estima. Els hem de cuidar, per tal que ells a la vegada puguin fer el mateix amb els nostres “clients”, que no són més que els alumnes i les famílies. 

Que els nostres experts puguin transmetre també amb tota la seva estima i escalf tots els coneixements necessaris als alumnes, que al final seran els encarregats en els propers anys de transformar i influir en aquest món i convertir-lo en un món millor.

Tots som part d’aquesta ”corretja de transmissió” que ha de ser l’educació: famílies i escola, anant de la mà per ajudar a crear aquestes persones íntegres, ben preparades, i amb els valors i les actituds adequades per incidir positivament en aquest món.

Tots Som El CIM ! Entre tots ho farem tot