L’Escola El Cim som un centre que forma part del Programa A21 escolar de la nostra ciutat i de les Escoles Verdes, dins de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). Durant aquest mes tenim previstes moltes activitats relacionades amb l’educació ambiental i sostenible promogudes per aquestes entitats.

Els dies 17 i 26 d’abril, alguns alumnes participaran en representació dels seus companys, en el Fòrum d’Intercentres de Primària i de Secundària, un espai on intercanviem experiències sobre els projectes ambientals que es fan als centres educatius de Vilanova i la Geltrú.

Com cada any, també participarem a la Conferència Catalana Tinguem cura del planeta (CONFINT) organitzada per la XESC. Aquesta trobada és un espai de participació per a joves de Catalunya i té continuïtat amb següents encontres de joves a nivell nacional i internacional per a parlar, compartir i reflexionar sobre maneres de millorar el nostre planeta. Serà el 18 d’abril i hi anem amb una representació d’ecodelegades de l’ESO. 

D’altra banda, a finals de març hem estat convidats per l’Ajuntament a participar al projecte SCORE, que analitza possibles accions contra el canvi climàtic en 10 ciutats europees, entre les quals Vilanova. Aquest projecte, investiga com minimitzar les inundacions del torrent de la Piera a través d’un procés participat on interactuen un grup persones del mon acadèmic, empresarial, entitats i institucions. Dues alumnes i una professora de l’escola hi han participat com a part del món acadèmic.