Sis activistes de drets humans procedents de Colòmbia, Guatemala, Hondures, Brasil i l’Estat espanyol, han participat durant el mes d’abril en nombroses activitats per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. Al programa d’activitats hi ha xerrades, col·loquis i diverses trobades de sensibilització i incidència política. Els municipis participants d’aquesta edició són: Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

L’escola El Cim hi hem participat amb els alumnes de 4t d’ESO que han seguit la xerrada de Chema Caballero, i “La rehabilitació de nens soldat a Sierra Leona”, on ha estat treballant. També amb els de 3r d’ESO, que han seguit la xerrada de Silvia Berrocal, gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la “Fundación Forjando Futuros” i de la “Corporación de víctimas sobrevivientes del conflicto en Urabá – Visionando la Paz”drets_humans_mod_text (COMUPAZ), i mare d’una de les persones assassinades per les FARC a la massacre al barri obrer La Chinita.