Fa 20 anys, exactament el 8 de març del 1996, dues institucions molt arrelades a Vilanova, la Fundació Casa d’Empara (escola Miraculosa) i l’escola de la Immaculada Concepció (“les Puríssimes”), es van unir per formar un nou i únic centre adaptat a les necessitats educatives del moment (llavors es produïa la implantació de la LOGSE)

Després d’un temps de diàleg i d’elaboració d’un projecte les institucions van fusionar els dos centres i van donar lloc la nostra Escola. Som un centre jove i vell alhora, que ha heretat l’experiència i el carisma de les antigues titularitats però amb una nova manera de fer, necessària per oferir a Vilanova i als seus ciutadans un espai educatiu actual i compromès amb la seva realitat.

Coincideix aquest aniversari amb la celebració aquest curs del 10è aniversari de l’inici de la nostra primera Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE), esdeveniment que vivim amb alegria, ja que d’acord amb el seu Caràcter Propi, creiem fermament en la inclusió i en l’atenció a tots els infants i famílies, superant barreres de procedència, cultura o necessitat educativa específica.

Per celebrar aquestes dues efemèrides hem programat diversos actes que es van iniciar amb una plantada d’arbres en família, per repoblar una zona que es va cremar fa un parell d’anys del Parc Natural del Garraf, i acabaran el 27 d’abril amb una Eucaristia per la diada de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de l’Escola. Cada acte té un significat específic lligat amb aspectes del Caràcter Propi del Centre.

L’acte institucional va ser el passat 11 de març. Va estar amenitzat per un grup de teatre format per exalumnes de l’escola i es van presentar les conclusions del treball que pares i professors havien fet sobre les finalitats educatives i el caràcter propi del centre. També, mirant al futur, es va presentar la nova imatge corporativa de l’escola així com el nou xandall i la nova pàgina web.

L’alcaldessa de la ciutat, el director general d’atenció a la família i a la comunitat educativa de la Generalitat de Catalunya, un representant de la Fundació Escola Cristiana, representants del Patronat de l’escola i un bon nombre de famílies i professors van poder gaudir de l’acte i de l’exposició “20 anys de l’escola El Cim” que hi havia al vestíbul de l’auditori.