Pensem que l’ordinador portàtil és una eina que ens permet fer un pas endavant en la forma d’ensenyar i arribar als alumnes. Saber utilitzar la tecnologia d’una forma saludable ens dona eines per treure’n tot el partit i aprofitar totes les possibilitats que aquestes poden tenir, treballant d’una manera més pràctica i globalitzada.
Aquest curs els alumnes de cicle superior de primària s’han iniciat en la utilització de l’ordinador portàtil com a eina de treball i és per això que hem volgut acompanyar-los tant a ells com a les seves famílies en aquest procés.
A finals del curs passat es va oferir una xerrada per a les famílies i al llarg del mes d’octube i novembre ho hem fet als alumnes de 5è, 6è i 1r d’ESO. En aquest cas hem estat debatent l’ús que fem de les tecnologies i més concretament, de les pantalles. Ens hem adonat de totes les pantalles que ens envolten, fent un càlcul de les hores que hi podem estar exposats. Hem pogut veure en què ens ajuden i en què ens perjudiquen, així com diferenciar quan utilitzem els dispositius d’una forma que ens fa pensar o d’una forma passiva, ja que el fet de fer-ho de forma activa, a més de la limitació de temps, és una de les claus perquè ll’ús sigui responsable i beneficiós.
Considerem imprescindible que a més de conèixer els riscs, les recomanacions i orientacions d’una forma teòrica, els alumnes puguin desenvolupar el criteri i esperit crític per adonar-se de quan la tecnologia suma i quan resta.
Finalment, també hem tingut ocasió de parlar sobre si tot el que trobem a internet és cert i de quina manera ens pot afectar deixar-nos portar per primeres aparences a les xarxes.
És un tema que ha generat interès i un diàleg obert interessant. Continuarem acompanyant i vetllant per aquesta adaptació i ús saludable de la tecnologia!